Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Meng de aardappelen en de groenten met de rozemarijn, zout en peper en olijfolie en rooster ca. 25 minuten in de oven; af en toe omscheppen. Leg na 20 minuten de uitgelekte appeltjes erbij. Warm nog 5 minuten door.
-
Roer het citroensap en de geraspte citroenschillen door de mayonaise.
-
Bak de entrecotes op hoog vuur in boter tot de gewenste gaarheid (ca. 5 minuten). Laat 5 minuten rusten op een warme snijplank. Bestrooi met peper en zout en snijd daarna in dikke plakken (tranches).
-
Laat de groente intussen uitlekken. Roer de peterselie erdoor en verdeel over warme borden.
-
Leg de plakken entrecote erbij en serveer met citroenmayonaise.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Wijntip: bij dit stoere gerecht hoort een stoere wijn. De Azul Y Garanza Tinto komt uit één van de droogste gebieden van Navarra, maar heeft desondanks een opvallende balans tussen rijp zwart fruit, tannine en zuren dit perfect aansluiten bij dit gerecht.