Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tomatenhelften, met de snijkant naar boven, op een ingevette bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met oregano en zeezout. Zet de tomaatjes ca. 15 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar ca. 90℃.
-
Plaats een houten lepel tussen de ovendeur zodat ie op een kleine kier staat en droog de tomaatjes zo nog ca. 2 uur. Gebruik ongeveer de helft van de tomaatjes in de salade en bewaar de rest overgoten met olijfolie.
-
Klop een dressing van olijfolie, citroensap en mosterd.
-
Blancheer de tuinboontjes 1-2 minuten in kokend water (of eet ze rauw). Spoel koud af.
-
Verdeel de sla, tuinboontjes, feta en olijven over 4 borden. Leg de tomaatjes erop en sprenkel de dressing eroverheen. Bestrooi met amandelschaafsel en serveer met geroosterd brood.
Tips
Eet deze salade met Frapatto wijn! Frapatto komt van het eiland Sicilië en is opvallend licht van smaak met fijne zuren waardoor de combinatie met tomaten prima verwerkt. Drink deze wijn licht gekoeld, een kwartiertje nuttigen uit de koelkast halen.
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente