Stap voor stap
Voorbereiding
-
Leg de noodles 15min in koud water. Verwarm een flinke lepel kokosolie in een wok met de knoflook en bosui. Roer je groene groenten mix er doorheen. Af en toe omscheppen en afblussen met een scheut Tamari.
-
Ondertussen rooster je de walnootjes in een droge koekenpan. Zodra ze licht geroosterd ruiken roer je er een grote lepel miso doorheen. Rustig blijven omscheppen totdat de miso alle nootjes heeft omhult.
-
Giet je noodles af en kook deze in 5 min beetgaar in ruim kokend water. Ondertussen maak je ‘spaghetti’ van courgette door de courgette grof te raspen. Maak hiervan op elk bord een nestje met een paar flinke draaien peper er overheen.
-
Giet de noodles af en spoel ze af met lauwwarm water. Direct besprenkelen met een klein beetje kokosolie en schep je wok mix er doorheen.
-
Verdeel het over je borden in de nestjes en maak het af met frisse erwtenscheuten, de geroosterde sesamzaadjes en een handje van je eigengemaakte miso-walnootjes.
Tips
Is ‘gluten’ voor jou geen thema? Dan kun je ook fijngesneden Seitan, kort rullen in kokosolie met flink wat verse knoflook en peper, er doorheen doen..
Dit recept is gemaakt door Yakso.