Pulse de bloem, suiker, een snufje zout en de blokjes roomboter in de keukenmachine (food processor) tot er een deeg ontstaat (niet langer). Haal uit de machine en kneed snel goed door. Maak er een platte schijf van en dek af. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een dunne, ronde lap die wat groter is dan nodig om de bodem en de zijkanten van de taartvorm te bedekken (je gebruikt het overtollige deeg nog).
Bekleed de vorm met het deeg, snijd het overhangende deeg eraf en strooi paneermeel op de bodem. Maak van het weggesneden deeg dunne, lange slierten die net zolang zijn als de taartvorm en druk deze een beetje plat.
Bedek de taartbodem met de druiven en de hazelnoten en drapeer de deegslierten eroverheen. Bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Sla de slagroom met de gemalen kardemom en de poedersuiker luchtig en stijf op. Serveer met de taart.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Pulse de bloem, suiker, een snufje zout en de blokjes roomboter in de keukenmachine (food processor) tot er een deeg ontstaat (niet langer). Haal uit de machine en kneed snel goed door. Maak er een platte schijf van en dek af. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een dunne, ronde lap die wat groter is dan nodig om de bodem en de zijkanten van de taartvorm te bedekken (je gebruikt het overtollige deeg nog).
Bekleed de vorm met het deeg, snijd het overhangende deeg eraf en strooi paneermeel op de bodem. Maak van het weggesneden deeg dunne, lange slierten die net zolang zijn als de taartvorm en druk deze een beetje plat.
Bedek de taartbodem met de druiven en de hazelnoten en drapeer de deegslierten eroverheen. Bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Sla de slagroom met de gemalen kardemom en de poedersuiker luchtig en stijf op. Serveer met de taart.