Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm (23 cm) in met kokosolie.
Pureer 6 (ontpitte) dadels, de eieren en de kokosolie met behulp van een keukenmachine, blender of staafmixer.
Mix het speltmeel, 4 grofgesneden (ontpitte) dadels, 1 theelepel vanillepoeder, het wijnsteenbakpoeder en ¾ theelepel zeezout in een kom. Schenk dan het vloeibare ei-dadel mengsel erbij en mix met een garde tot je een egaal beslag zonder klontjes hebt.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de ingevette cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar (een saté-prikker moet er schoon uitkomen). Prik met een saté-prikker gaatjes aan de bovenkant van de cake wanneer deze klaar is en enigszins is afgekoeld.
Maak nu de karamelsaus door 3 (ontpitte) dadels, ½ theelepel vanillepoeder, ¼ theelepel zeezout en de kokosmelk 5 minuten zachtjes te verwarmen in een steelpannetje (blijf af en toe roeren). Mix het vervolgens met behulp van een keukenmachine, blender of staafmixer tot een egale saus. Schenk de karamelsaus over de cake; de saus loopt op deze manier in de cake.
Rooster de pecans even in een droge koekenpan en hak ze in grove stukjes. Snijd de overgebleven dadel in reepjes en verdeel deze, samen met de pecans en wat grove zeezoutvlokken over de cake. Heb je nog wat karamelsaus over? Serveer dit dan bij de cake of roer het de volgende ochtend door de havermout. Enjoy!
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm (23 cm) in met kokosolie.
Pureer 6 (ontpitte) dadels, de eieren en de kokosolie met behulp van een keukenmachine, blender of staafmixer.
Mix het speltmeel, 4 grofgesneden (ontpitte) dadels, 1 theelepel vanillepoeder, het wijnsteenbakpoeder en ¾ theelepel zeezout in een kom. Schenk dan het vloeibare ei-dadel mengsel erbij en mix met een garde tot je een egaal beslag zonder klontjes hebt.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de ingevette cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar (een saté-prikker moet er schoon uitkomen). Prik met een saté-prikker gaatjes aan de bovenkant van de cake wanneer deze klaar is en enigszins is afgekoeld.
Maak nu de karamelsaus door 3 (ontpitte) dadels, ½ theelepel vanillepoeder, ¼ theelepel zeezout en de kokosmelk 5 minuten zachtjes te verwarmen in een steelpannetje (blijf af en toe roeren). Mix het vervolgens met behulp van een keukenmachine, blender of staafmixer tot een egale saus. Schenk de karamelsaus over de cake; de saus loopt op deze manier in de cake.
Rooster de pecans even in een droge koekenpan en hak ze in grove stukjes. Snijd de overgebleven dadel in reepjes en verdeel deze, samen met de pecans en wat grove zeezoutvlokken over de cake. Heb je nog wat karamelsaus over? Serveer dit dan bij de cake of roer het de volgende ochtend door de havermout. Enjoy!