Bekleed een wok met aluminiumfolie en leg de rookmot op de bodem. Kruid de zalm met peper en zout.
Zet een rekje in de wok en leg er een stukje bakpapier op. Leg hier de zalmfilet op met het vel naar beneden.
Sluit nu de wok af of met een deksel als je die hebt. Het moet goed sluiten, dus als je deksel niet lekker sluit, vouw dan om de rand nog extra aluminiumfolie. Zorg ervoor dat het folie de vis niet raakt.
Zet de wok op hoog vuur. Wanneer je rook ziet verschijnen, zet je het vuur laag en laat je de vis 10 minuten roken.
Haal het folie los onder de afzuigkap of buiten.
Laat de zalm afkoelen en bereid ondertussen de crostini.
Grill het brood in een hete grillpan totdat je mooie grillstrepen ziet. Snijd grote sneeën doormidden en verdeel de zalm over het brood.
Meng de crème fraiche met de mierikswortel en wat witte peper en zout. Schep op elke crostini een theelepel van de saus.
Garneer met de gesneden bosui.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Crostini's met warm gerookte zalm en mierikswortel
Voorbereiding
Bekleed een wok met aluminiumfolie en leg de rookmot op de bodem. Kruid de zalm met peper en zout.
Zet een rekje in de wok en leg er een stukje bakpapier op. Leg hier de zalmfilet op met het vel naar beneden.
Sluit nu de wok af of met een deksel als je die hebt. Het moet goed sluiten, dus als je deksel niet lekker sluit, vouw dan om de rand nog extra aluminiumfolie. Zorg ervoor dat het folie de vis niet raakt.
Zet de wok op hoog vuur. Wanneer je rook ziet verschijnen, zet je het vuur laag en laat je de vis 10 minuten roken.
Haal het folie los onder de afzuigkap of buiten.
Laat de zalm afkoelen en bereid ondertussen de crostini.
Grill het brood in een hete grillpan totdat je mooie grillstrepen ziet. Snijd grote sneeën doormidden en verdeel de zalm over het brood.
Meng de crème fraiche met de mierikswortel en wat witte peper en zout. Schep op elke crostini een theelepel van de saus.