Fruit voor de romesco de chilipeper met de knoflook in de rode palmolie.
Voeg de 4 gesneden paprika’s, de ui en de blaadjes laurier toe en laat dit mengsel op laag vuur in ca. drie kwartier, onder af en toe roeren, gaar worden.
Doe de tomaten, het brood en het amandelschaafsel erbij en laat nog een half uur op zacht vuur stoven.
Verwarm intussen de oven voor op 150°C.
Bestrijk de plakjes stokbrood aan weerszijden dun met olijfolie. Bestrooi met zout en rooster op het ovenrooster in ca. 10 minuten knapperig. Halverwege keren.
Haal intussen de laurierblaadjes uit het romescomengsel en blitz het mengsel daarna fijn in de blender. Breng op smaak met azijn, peper en zout.
Bestrijk de crostini met romesco en garneer met sla en paprika. Maal er peper over en besprenkel met goede olijfolie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2016. Voor ca. 12 crostini's.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Fruit voor de romesco de chilipeper met de knoflook in de rode palmolie.
Voeg de 4 gesneden paprika’s, de ui en de blaadjes laurier toe en laat dit mengsel op laag vuur in ca. drie kwartier, onder af en toe roeren, gaar worden.
Doe de tomaten, het brood en het amandelschaafsel erbij en laat nog een half uur op zacht vuur stoven.
Verwarm intussen de oven voor op 150°C.
Bestrijk de plakjes stokbrood aan weerszijden dun met olijfolie. Bestrooi met zout en rooster op het ovenrooster in ca. 10 minuten knapperig. Halverwege keren.
Haal intussen de laurierblaadjes uit het romescomengsel en blitz het mengsel daarna fijn in de blender. Breng op smaak met azijn, peper en zout.
Bestrijk de crostini met romesco en garneer met sla en paprika. Maal er peper over en besprenkel met goede olijfolie.