Verwarm voor de chutney de olijfolie in een pannetje met dikke bodem en fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de rest van de chutneyingrediënten toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet daarna het vuur meteen laag. Stamp het mengsel fijn in de pan en laat ca. 15 minuten pruttelen, of totdat het is ingedikt.
Schenk de hete chutney direct in een gesteriliseerde pot en sluit af. Laat afkoelen en zet vervolgens in de koeling om koud te worden (minimaal 4 uur).
Verwarm voor de crostini de oven voor op 180°. Besprenkel de schijfjes stokbrood met olijfolie. Toast ze in de oven in 5 tot 10 minuten krokant (let op verbranden, keer eventueel halverwege). Laat afkoelen.
Leg de crostini op een serveerplank of bord en bestrijk met de mascarpone. Leg op elke crostini een half plakje rauwe ham. Schep er een lepel blauwe bessenchutney op en maak af met een klein takje of een paar blaadjes verse tijm. Serveer meteen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm voor de chutney de olijfolie in een pannetje met dikke bodem en fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de rest van de chutneyingrediënten toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet daarna het vuur meteen laag. Stamp het mengsel fijn in de pan en laat ca. 15 minuten pruttelen, of totdat het is ingedikt.
Schenk de hete chutney direct in een gesteriliseerde pot en sluit af. Laat afkoelen en zet vervolgens in de koeling om koud te worden (minimaal 4 uur).
Verwarm voor de crostini de oven voor op 180°. Besprenkel de schijfjes stokbrood met olijfolie. Toast ze in de oven in 5 tot 10 minuten krokant (let op verbranden, keer eventueel halverwege). Laat afkoelen.
Leg de crostini op een serveerplank of bord en bestrijk met de mascarpone. Leg op elke crostini een half plakje rauwe ham. Schep er een lepel blauwe bessenchutney op en maak af met een klein takje of een paar blaadjes verse tijm. Serveer meteen.