Kook of stoom de edamame net beetgaar (zie aanwijzingen op de verpakking). Laat uitlekken, uitdampen en haal de boontjes uit de peul.
Pulseer de edamame met de tahin, citroensap, knoflook, olijfolie, basilicum, peper en zout tot een smeuïge pesto.
Roer goed door en voeg eventueel wat water of olie toe. Dek af en zet opzij.
Snijd het afgekoelde brood in dikke plakken (ca. 8).
Rooster voor het serveren de plakjes brood knapperig in de toaster of grillpan. Besmeer royaal met edamamepesto en beleg met een plakje taleggio. Garneer met basilicum.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Kerst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook of stoom de edamame net beetgaar (zie aanwijzingen op de verpakking). Laat uitlekken, uitdampen en haal de boontjes uit de peul.
Pulseer de edamame met de tahin, citroensap, knoflook, olijfolie, basilicum, peper en zout tot een smeuïge pesto.
Roer goed door en voeg eventueel wat water of olie toe. Dek af en zet opzij.
Snijd het afgekoelde brood in dikke plakken (ca. 8).
Rooster voor het serveren de plakjes brood knapperig in de toaster of grillpan. Besmeer royaal met edamamepesto en beleg met een plakje taleggio. Garneer met basilicum.