Maak een vegan bechamelsaus: smelt in een pan de kokosolie op laag vuur, voeg de bloem toe en roer tot het gaar is, ca. 5 minuten. Voeg daarna langzaam en al roerend de rijstdrink toe en roer tot je een mooie, dikke bechamelsaus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de sneetjes brood naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg ze ieder met een plakje van het broodbeleg en schep daarop 2 eetlepels bechamelsaus. Dek af met 2 plakjes kaas. Leg de sneetjes op elkaar met het beleg naar boven (zodat je in totaal 4 croque’s hebt). Bak in de oven in ca. 12 minuten goudbruin en krokant.
Meng intussen de smoked paprika en de gegrilde paprika door de mayonaise en serveer dit bij de tosti’s.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Croque Monsieur met vegan kaas en paprikamayonaise
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak een vegan bechamelsaus: smelt in een pan de kokosolie op laag vuur, voeg de bloem toe en roer tot het gaar is, ca. 5 minuten. Voeg daarna langzaam en al roerend de rijstdrink toe en roer tot je een mooie, dikke bechamelsaus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de sneetjes brood naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg ze ieder met een plakje van het broodbeleg en schep daarop 2 eetlepels bechamelsaus. Dek af met 2 plakjes kaas. Leg de sneetjes op elkaar met het beleg naar boven (zodat je in totaal 4 croque’s hebt). Bak in de oven in ca. 12 minuten goudbruin en krokant.
Meng intussen de smoked paprika en de gegrilde paprika door de mayonaise en serveer dit bij de tosti’s.