Verwijder schil en pit van de avocado’s en snijd in plakjes of sticks. Besprenkel met het limoensap en bestrooi met peper en zout.
Maak in een schaaltje een papje van de bloem met het maiszetmeel en 100 ml water. Doe de verkruimelde tortillachips in een grote kom. Haal de avocadosticks eerst door het papje en bedek ze daarna rondom met een laagje kruimels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met een beetje olie.
Bak de sticks ca. 20 minuten in de oven tot ze aan beide kanten lekker krokant zijn. Draai halverwege om.
Meng ondertussen voor de salsa de tomaat met het sjalotje en de olijfolie. Breng op smaak met de koriander en zout en peper.
Serveer de avocadosticks met de tomatensalsa.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwijder schil en pit van de avocado’s en snijd in plakjes of sticks. Besprenkel met het limoensap en bestrooi met peper en zout.
Maak in een schaaltje een papje van de bloem met het maiszetmeel en 100 ml water. Doe de verkruimelde tortillachips in een grote kom. Haal de avocadosticks eerst door het papje en bedek ze daarna rondom met een laagje kruimels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met een beetje olie.
Bak de sticks ca. 20 minuten in de oven tot ze aan beide kanten lekker krokant zijn. Draai halverwege om.
Meng ondertussen voor de salsa de tomaat met het sjalotje en de olijfolie. Breng op smaak met de koriander en zout en peper.