Meng de rabarber, aardbeien en palmsuiker in een pannetje en zet op een laag vuur. Laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen tot het fruit zacht is. Verdeel het fruitmengsel over 4 ovenschaaltjes.
Klop de eidooiers los met 4 eetlepels lichte basterdsuiker.
Giet de room in een steelpan, snijd het vanillestokje in de lengte open en leg in de room. Breng de room aan de kook en haal dan direct van het vuur. Giet een beetje warme vanilleroom bij de ei dooiers en klop goed door. Giet vervolgens dit eimengsel bij de warme room en roer het geheel door. Zet de pan weer terug op een laag vuur tot het mengsel gaat binden.
Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en verdeel het mengsel over de schaaltjes met fruit. Laat in de koelkast afkoelen en opstijven.
Strooi vlak voor het serveren een eetlepel lichte basterdsuiker in elk schaaltje en laat de suiker karameliseren met behulp van een brander of 1 minuut onder een gloeiend hete grill.
Tips
Dit reept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de rabarber, aardbeien en palmsuiker in een pannetje en zet op een laag vuur. Laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen tot het fruit zacht is. Verdeel het fruitmengsel over 4 ovenschaaltjes.
Klop de eidooiers los met 4 eetlepels lichte basterdsuiker.
Giet de room in een steelpan, snijd het vanillestokje in de lengte open en leg in de room. Breng de room aan de kook en haal dan direct van het vuur. Giet een beetje warme vanilleroom bij de ei dooiers en klop goed door. Giet vervolgens dit eimengsel bij de warme room en roer het geheel door. Zet de pan weer terug op een laag vuur tot het mengsel gaat binden.
Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en verdeel het mengsel over de schaaltjes met fruit. Laat in de koelkast afkoelen en opstijven.
Strooi vlak voor het serveren een eetlepel lichte basterdsuiker in elk schaaltje en laat de suiker karameliseren met behulp van een brander of 1 minuut onder een gloeiend hete grill.