Doe de cranberry's, het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, de port, en honing in een pannetje en zet op laag vuur. Laat ca. 10 tot 15 minuten pruttelen. De compote is klaar als alle bessen stuk gekookt zijn. Proef en voeg eventueel wat extra honing toe. Laat afkoelen.
Klop de slagroom met de sinaasappelrasp en de suiker lobbig maar niet helemaal stijf.
Vul glazen met laagjes slagroom en cranberrycompote.
Het mag uit de losse pols, maar houd de randen van de glazen wel schoon. Bestrooi eventueel met granola.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe de cranberry's, het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, de port, en honing in een pannetje en zet op laag vuur. Laat ca. 10 tot 15 minuten pruttelen. De compote is klaar als alle bessen stuk gekookt zijn. Proef en voeg eventueel wat extra honing toe. Laat afkoelen.
Klop de slagroom met de sinaasappelrasp en de suiker lobbig maar niet helemaal stijf.
Vul glazen met laagjes slagroom en cranberrycompote.
Het mag uit de losse pols, maar houd de randen van de glazen wel schoon. Bestrooi eventueel met granola.