Pureer voor de dressing de tahin met de haver'yoghurt', peterselie, citroensap, knoflook, 2-3 el water en een snuf zout. Zet opzij.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de merguez tot ze lekker bruin zijn. Haal ze uit de pan en snijd in stukjes.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de hete groentebouillon. Laat een beetje afkoelen en meng er dan de bietjes, bosui, tomaat, olijven, komkommer en de stukjes merguez door.
Verdeel over 4 borden en garneer met een flinke lepel tahindressing en verse munt.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Pureer voor de dressing de tahin met de haver'yoghurt', peterselie, citroensap, knoflook, 2-3 el water en een snuf zout. Zet opzij.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de merguez tot ze lekker bruin zijn. Haal ze uit de pan en snijd in stukjes.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de hete groentebouillon. Laat een beetje afkoelen en meng er dan de bietjes, bosui, tomaat, olijven, komkommer en de stukjes merguez door.
Verdeel over 4 borden en garneer met een flinke lepel tahindressing en verse munt.