Leg de pompoenblokjes en de lente-uitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie. Rooster 10 minuten in de oven en keer dan de pompoen en uitjes om. Rooster nog eens 10 minuten.
Meng intussen de harissa met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel ketchup tot een smeuïge pasta.
Giet 350 ml kokend water over de couscous (of volg de aanwijzingen op de verpakking) en meng de boter erdoor. Dek af met folie en laat 5 minuten staan.
Roer de couscous luchtig los met een vork en verdeel over 4 diepe borden. Beleg met de pompoen en de uitjes, garneer met wat spinazieblaadjes en lepel de harissapasta erover.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Couscous met harissa, geroosterde pompoen en lente-ui
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Leg de pompoenblokjes en de lente-uitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie. Rooster 10 minuten in de oven en keer dan de pompoen en uitjes om. Rooster nog eens 10 minuten.
Meng intussen de harissa met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel ketchup tot een smeuïge pasta.
Giet 350 ml kokend water over de couscous (of volg de aanwijzingen op de verpakking) en meng de boter erdoor. Dek af met folie en laat 5 minuten staan.
Roer de couscous luchtig los met een vork en verdeel over 4 diepe borden. Beleg met de pompoen en de uitjes, garneer met wat spinazieblaadjes en lepel de harissapasta erover.