Verhit een koekenpan en rul het gehakt in 5 minuten gaar (olie heb je niet nodig). Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe de pastasaus erbij en laat rustig sudderen. Verdun de saus eventueel met een scheutje water en breng op smaak met basilicum, zout en peper.
Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf of een spiraalsnijder, maar pas op voor je vingers.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in 2-4 minuten glazig. Voeg de courgettelinten toe en roerbak op een hoog vuur 2 minuten totdat de courgette vocht afgeeft. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de courgettelinten met de pastasaus en strooi er wat kaas over.
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu.nl
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit een koekenpan en rul het gehakt in 5 minuten gaar (olie heb je niet nodig). Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe de pastasaus erbij en laat rustig sudderen. Verdun de saus eventueel met een scheutje water en breng op smaak met basilicum, zout en peper.
Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf of een spiraalsnijder, maar pas op voor je vingers.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in 2-4 minuten glazig. Voeg de courgettelinten toe en roerbak op een hoog vuur 2 minuten totdat de courgette vocht afgeeft. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de courgettelinten met de pastasaus en strooi er wat kaas over.