Fruit de ui in een soeppan in een beetje kokosolie glazig. Voeg de courgette, aardappel en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Blus af met groentebouillon, voeg de Italiaanse kruiden toe en laat de soep ongeveer een kwartiertje met de deksel erop sudderen tot alles mooi gaar is.
Pureer met een staafmixer. Roer er een scheutje room door en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier kommen. Serveer met room en eventueel wat fijngehakte basilicum.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2015.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Fruit de ui in een soeppan in een beetje kokosolie glazig. Voeg de courgette, aardappel en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Blus af met groentebouillon, voeg de Italiaanse kruiden toe en laat de soep ongeveer een kwartiertje met de deksel erop sudderen tot alles mooi gaar is.
Pureer met een staafmixer. Roer er een scheutje room door en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier kommen. Serveer met room en eventueel wat fijngehakte basilicum.