Doe de zonnebloemolie, soja-’yoghurt’, plantaardige drink en suiker in een kom en klop luchtig op. Voeg de courgette, maanzaad, vanille-extract, citroenrasp van 2 citroenen en 2 eetlepels citroensap toe en schep goed door.
Meng de droge ingrediënten door elkaar in een andere kom en spatel ze door het beslag.
Vul de vormpjes tot 2/3 vol en zet de bakvorm in de oven. Bak de cupcakes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Maak van de poedersuiker, de overgebleven citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de roomkaas een romige frosting.
Laat de cakejes helemaal afkoelen. Decoreer met frosting en maanzaad.
Tips
Voldoende voor 6 grote of 12 kleine cupcakes.
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe de zonnebloemolie, soja-’yoghurt’, plantaardige drink en suiker in een kom en klop luchtig op. Voeg de courgette, maanzaad, vanille-extract, citroenrasp van 2 citroenen en 2 eetlepels citroensap toe en schep goed door.
Meng de droge ingrediënten door elkaar in een andere kom en spatel ze door het beslag.
Vul de vormpjes tot 2/3 vol en zet de bakvorm in de oven. Bak de cupcakes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Maak van de poedersuiker, de overgebleven citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de roomkaas een romige frosting.
Laat de cakejes helemaal afkoelen. Decoreer met frosting en maanzaad.