Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix de 5 droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine met een deeghaak.
Mix de 5 natte ingrediënten in een andere kom en voeg dan toe aan de droge ingrediënten. Draai rustig tot een zacht koekjesdeeg. Voeg de witte chocolade en de macadamianoten toe en draai behoedzaam door het deeg.
Verdeel het deeg met vochtige handen in 6 stukken en draai hier balletjes van. Leg de balletjes op de bakplaat en druk een beetje plat.
Bak de koeken in 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen alvorens je ze op een rooster verder laat afkoelen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix de 5 droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine met een deeghaak.
Mix de 5 natte ingrediënten in een andere kom en voeg dan toe aan de droge ingrediënten. Draai rustig tot een zacht koekjesdeeg. Voeg de witte chocolade en de macadamianoten toe en draai behoedzaam door het deeg.
Verdeel het deeg met vochtige handen in 6 stukken en draai hier balletjes van. Leg de balletjes op de bakplaat en druk een beetje plat.
Bak de koeken in 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen alvorens je ze op een rooster verder laat afkoelen.