De bereidingswijze is voor alle marmelades hetzelfde. Was de vrucht(en) en snijd in flinterdunne plakken, liefst met een mandoline. Verwijder de pitjes.
Meng de plakjes met de suiker in een bakje. Dek af en laat buiten de koelkast op kamertemperatuur 1 nacht staan.
Breng de citrus met suiker langzaam aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Houd het vuur laag en blijf roeren, anders verkleurt de marmelade op de bodem van de pan.
Neem van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer. Laat daarna nog 4 minuten doorkoken.
Schep de marmelade in gesteriliseerde potjes, doe de deksels erop, koel af en zet in de koelkast. Goed afgesloten kun je ze een paar weken bewaren.
Tips
Dit recept is afkomstig van Jadis Schreuder en komt uit Lekker Weten Lente 2022.
www.thelemonkitchen.nl
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
De bereidingswijze is voor alle marmelades hetzelfde. Was de vrucht(en) en snijd in flinterdunne plakken, liefst met een mandoline. Verwijder de pitjes.
Meng de plakjes met de suiker in een bakje. Dek af en laat buiten de koelkast op kamertemperatuur 1 nacht staan.
Breng de citrus met suiker langzaam aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Houd het vuur laag en blijf roeren, anders verkleurt de marmelade op de bodem van de pan.
Neem van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer. Laat daarna nog 4 minuten doorkoken.
Schep de marmelade in gesteriliseerde potjes, doe de deksels erop, koel af en zet in de koelkast. Goed afgesloten kun je ze een paar weken bewaren.