Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Vul metde rietsuiker en maak hierin weer een kuiltje. Giet hier de bergamo-tolie in en de boter. Meng alles rustig door elkaar.
Voeg de eieren, de citrusrasp, het zout en het bakpoeder toe. Kneedmet je handen tot een samenhangend deeg.
Maak kleine bolletjes (walnootgrootte) van het deeg en wentel even-tueel door de (poeder)suiker. Leg de bolletjes op voldoende afstandvan elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in shifts in ca. 12-15 minuten goudbruin en gaar (of tot de randjes bruin kleuren).
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Vul metde rietsuiker en maak hierin weer een kuiltje. Giet hier de bergamo-tolie in en de boter. Meng alles rustig door elkaar.
Voeg de eieren, de citrusrasp, het zout en het bakpoeder toe. Kneedmet je handen tot een samenhangend deeg.
Maak kleine bolletjes (walnootgrootte) van het deeg en wentel even-tueel door de (poeder)suiker. Leg de bolletjes op voldoende afstandvan elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in shifts in ca. 12-15 minuten goudbruin en gaar (of tot de randjes bruin kleuren).