Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en breng op smaak met de citroenrasp en de 2 à 3 eetlepels olijfolie.
Maak intussen een dressing van het citroensap met de rest van de olijfolie en de geperste knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Kook de groene groenten kort beetgaar en spoel ze meteen koud af zodat ze lekker knapperig blijven. Leg ze op een bord en meng de dressing erdoor.
Maak met behulp van een steekring taartjes van de rijstsalade op 4 borden. Schep wat hummus op de rijst (eventueel met spuitzak) en leg de gemengde groenten er mooi op. Garneer met uienringen, slablaadjes, koriander en extra dressing.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en breng op smaak met de citroenrasp en de 2 à 3 eetlepels olijfolie.
Maak intussen een dressing van het citroensap met de rest van de olijfolie en de geperste knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Kook de groene groenten kort beetgaar en spoel ze meteen koud af zodat ze lekker knapperig blijven. Leg ze op een bord en meng de dressing erdoor.
Maak met behulp van een steekring taartjes van de rijstsalade op 4 borden. Schep wat hummus op de rijst (eventueel met spuitzak) en leg de gemengde groenten er mooi op. Garneer met uienringen, slablaadjes, koriander en extra dressing.