Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak een chia-ei door in een klein kommetje de chiazaadjes en het water te mixen. Laat dit even staan totdat er een soort gel ontstaat.
Mix een kom het havermeel, chufameel, de havervlokken, bakpoeder, kaneel en het zeezout goed door elkaar.
Mix met een staafmixer of in een keukenmachine de afgespoelde en uitgelekte zwarte bonen, de banaan, (ontpitte) dadels, tahin, vanille en het chia-ei tot een romig en glad mengsel. Spatel het vervolgens door het meel-mengsel en meng totdat er een stevig beslag ontstaat.
Hak de chocolade in stukjes en voeg samen met de rozijnen en pompoenpitten toe aan het deeg en mix goed.
Vorm van het deeg 12 ongeveer even grote ballen. Leg de deegballen op de met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze iets platter tot er mooie koekjes ontstaan.
Bak de koekjes in 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de koekjes mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen voordat je ze oppakt of serveert; ze zullen nog wat steviger worden.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak een chia-ei door in een klein kommetje de chiazaadjes en het water te mixen. Laat dit even staan totdat er een soort gel ontstaat.
Mix een kom het havermeel, chufameel, de havervlokken, bakpoeder, kaneel en het zeezout goed door elkaar.
Mix met een staafmixer of in een keukenmachine de afgespoelde en uitgelekte zwarte bonen, de banaan, (ontpitte) dadels, tahin, vanille en het chia-ei tot een romig en glad mengsel. Spatel het vervolgens door het meel-mengsel en meng totdat er een stevig beslag ontstaat.
Hak de chocolade in stukjes en voeg samen met de rozijnen en pompoenpitten toe aan het deeg en mix goed.
Vorm van het deeg 12 ongeveer even grote ballen. Leg de deegballen op de met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze iets platter tot er mooie koekjes ontstaan.
Bak de koekjes in 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de koekjes mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen voordat je ze oppakt of serveert; ze zullen nog wat steviger worden.