Meng havermout, meel, suiker, kaneel, vanillesuiker en bakpoeder door elkaar.
Voeg de boter in delen toe en meng daarna het ei erdoor.
Maak een lange rol van het deeg en snijd deze in gelijke plakjes (ca. 24-30 stuks). Druk de plakjes eventueel nog wat platter - ze mogen niet te dik zijn - en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in ca. 10-15 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen en uitharden.
Smelt de chocolade au bain-marie. Vouw een stukje bakpapier tot een puntzakje en schep daar de gesmolten chocolade in. Knip het puntje eraf en versier de afgekoelde koekjes met streepjes chocolade. Laat stollen.
Schep een flinke lik chocopasta op de onderkant van een koekje en plak er een tweede koekje tegenaan. Doe dit bij alle koekjes.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Women.
Voor 12-15 stuks
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng havermout, meel, suiker, kaneel, vanillesuiker en bakpoeder door elkaar.
Voeg de boter in delen toe en meng daarna het ei erdoor.
Maak een lange rol van het deeg en snijd deze in gelijke plakjes (ca. 24-30 stuks). Druk de plakjes eventueel nog wat platter - ze mogen niet te dik zijn - en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in ca. 10-15 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen en uitharden.
Smelt de chocolade au bain-marie. Vouw een stukje bakpapier tot een puntzakje en schep daar de gesmolten chocolade in. Knip het puntje eraf en versier de afgekoelde koekjes met streepjes chocolade. Laat stollen.
Schep een flinke lik chocopasta op de onderkant van een koekje en plak er een tweede koekje tegenaan. Doe dit bij alle koekjes.