Kook de stukken pompoen gaar en pureer met een staafmixer. Weeg 400 gram van de puree af. Verwarm de oven voor op 180°C.
Maal de biscuits in de keukenmachine. Smelt 75 gram chocolade met de boter au bain-marie, giet bij de kruimels en meng met de pulse-knop. Schep dit op de bakvorm en druk aan. Bak 12-15 minuten en laat daarna afkoelen.
Roer de roomkaas los en voeg suiker, pompoenpuree, eieren, bloem, five spice en zout toe. Meng tot een homogeen mengsel.
Smelt 125 gram chocolade au bain-marie en roer er, van het vuur af, 175 g van het pompoen-roomkaasmengsel door en de chocopasta.
Schep de rest van het pompoenmengsel op de taartbodem en leg hierin in aparte hoopjes het chocolademengsel. Trek er met een mes een marmerpatroon in.
Bak de taart 40 à 45 minuten. Hij mag in het midden nog wat wiebelen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan afgedekt 2 uur in de koelkast.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de stukken pompoen gaar en pureer met een staafmixer. Weeg 400 gram van de puree af. Verwarm de oven voor op 180°C.
Maal de biscuits in de keukenmachine. Smelt 75 gram chocolade met de boter au bain-marie, giet bij de kruimels en meng met de pulse-knop. Schep dit op de bakvorm en druk aan. Bak 12-15 minuten en laat daarna afkoelen.
Roer de roomkaas los en voeg suiker, pompoenpuree, eieren, bloem, five spice en zout toe. Meng tot een homogeen mengsel.
Smelt 125 gram chocolade au bain-marie en roer er, van het vuur af, 175 g van het pompoen-roomkaasmengsel door en de chocopasta.
Schep de rest van het pompoenmengsel op de taartbodem en leg hierin in aparte hoopjes het chocolademengsel. Trek er met een mes een marmerpatroon in.
Bak de taart 40 à 45 minuten. Hij mag in het midden nog wat wiebelen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan afgedekt 2 uur in de koelkast.