Meng het haver- en amandelmeel met de kokos'kwark', kokosolie, kokosbloesemsuiker, baksoda en zout in de keukenmachine tot een deeg.
Verdeel het deeg over de taartvorm. Zet in de oven en bak in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je de bodem uit de vorm haalt.
Verwarm intussen de kokosmelk in een pannetje en voeg daaraan de chocolade, ahornsiroop, kaneel en zout toe. Laat de chocolade al roerend smelten en haal van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet dan in de taartbodem. Zet de taart in de koelkast
Verhit voor de garnering een grillpan op hoog vuur en gril daarin de plakken ananas aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben.
Versier de taart met de gebrande ananas en de gesneden kokos.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng het haver- en amandelmeel met de kokos'kwark', kokosolie, kokosbloesemsuiker, baksoda en zout in de keukenmachine tot een deeg.
Verdeel het deeg over de taartvorm. Zet in de oven en bak in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je de bodem uit de vorm haalt.
Verwarm intussen de kokosmelk in een pannetje en voeg daaraan de chocolade, ahornsiroop, kaneel en zout toe. Laat de chocolade al roerend smelten en haal van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet dan in de taartbodem. Zet de taart in de koelkast
Verhit voor de garnering een grillpan op hoog vuur en gril daarin de plakken ananas aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben.
Versier de taart met de gebrande ananas en de gesneden kokos.