Laat de tofu uitlekken en doe in de keukenmachine. Voeg de cacaopoeder, banaan en dadels toe en meng alles door elkaar.
Smelt de chocolade en de kokosolie samen au bain-marie en voeg daarna toe aan de tofu in de keukenmachine. Blend door elkaar. Proef en voeg eventueel naar smaak meer zoet (ahornsiroop) of meer chocoladesmaak (cacaopoeder) toe.
Schep de mousse in een schaal en zet een halfuurtje in de koelkast om stevig te worden.
Rooster intussen in een droge koekenpan de gesneden kokos lichtbruin. Laat afkoelen en hak eventueel wat kleiner.
Haal de mousse uit de koelkast en garneer met kokos.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Laat de tofu uitlekken en doe in de keukenmachine. Voeg de cacaopoeder, banaan en dadels toe en meng alles door elkaar.
Smelt de chocolade en de kokosolie samen au bain-marie en voeg daarna toe aan de tofu in de keukenmachine. Blend door elkaar. Proef en voeg eventueel naar smaak meer zoet (ahornsiroop) of meer chocoladesmaak (cacaopoeder) toe.
Schep de mousse in een schaal en zet een halfuurtje in de koelkast om stevig te worden.
Rooster intussen in een droge koekenpan de gesneden kokos lichtbruin. Laat afkoelen en hak eventueel wat kleiner.
Haal de mousse uit de koelkast en garneer met kokos.