Pureer de ingrediënten voor de pompoenpuree kort in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met extra dadels en/of Chinese 5 kruiden. Zet afgedekt weg in de koelkast.
Halveer voor de chocolademousse de avocado's en haal de pitten eruit. Doe het vruchtvlees, samen met het sinaasappelsap, de gember en het cacaopoeder, in een schone blender en pureer tot een gladde mousse (of gebruik de staafmixer). Roer een eetlepel honing door de mousse en proef; als de avocadosmaak overheerst voeg dan extra honing en/of cacao toe.
Verdeel de pompoenpuree over 4 glaasjes. Schep er voorzichtig de chocolademousse op en bestrooi met een beetje cacaopoeder. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Garneer voor het serveren met sinaasappelpartjes.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
De mousse is ca. 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Pureer de ingrediënten voor de pompoenpuree kort in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met extra dadels en/of Chinese 5 kruiden. Zet afgedekt weg in de koelkast.
Halveer voor de chocolademousse de avocado's en haal de pitten eruit. Doe het vruchtvlees, samen met het sinaasappelsap, de gember en het cacaopoeder, in een schone blender en pureer tot een gladde mousse (of gebruik de staafmixer). Roer een eetlepel honing door de mousse en proef; als de avocadosmaak overheerst voeg dan extra honing en/of cacao toe.
Verdeel de pompoenpuree over 4 glaasjes. Schep er voorzichtig de chocolademousse op en bestrooi met een beetje cacaopoeder. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Garneer voor het serveren met sinaasappelpartjes.