Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie. Opgelet: er mag geen water in de chocolade druppen, anders stolt hij!
Zet na het smelten opzij en laat afkoelen op kamertemperatuur.
Klop de sojaroom krachtig op met het vanillesuiker en de slagroomversteviger, tot je een luchtige, vaste massa bekomt. Mix de zijdentofu, het poedersuiker en het snufje zout met een staafmixer goed door elkaar, tot het geheel romig is. Roer de zijdentofucrème door de chocolade. Je doet dit best met een staafmixer zodat de chocolade zich snel en gelijkmatig verdeelt.
Roer tenslotte de sojaroom voorzichtig met een garde onder de chocolade.
Giet de chocolademousse in een kom of giet in schaaltjes, dek af met huishoudfolie en laat gedurende minstens twee uur afkoelen.
Bestrooi met chocoladeschilfers voor het serveren.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie. Opgelet: er mag geen water in de chocolade druppen, anders stolt hij!
Zet na het smelten opzij en laat afkoelen op kamertemperatuur.
Klop de sojaroom krachtig op met het vanillesuiker en de slagroomversteviger, tot je een luchtige, vaste massa bekomt. Mix de zijdentofu, het poedersuiker en het snufje zout met een staafmixer goed door elkaar, tot het geheel romig is. Roer de zijdentofucrème door de chocolade. Je doet dit best met een staafmixer zodat de chocolade zich snel en gelijkmatig verdeelt.
Roer tenslotte de sojaroom voorzichtig met een garde onder de chocolade.
Giet de chocolademousse in een kom of giet in schaaltjes, dek af met huishoudfolie en laat gedurende minstens twee uur afkoelen.
Bestrooi met chocoladeschilfers voor het serveren.