Schil de stoofpeertjes en doe ze in een ruime pan samen met de suiker, rode wijn, sinaasappelschillen, kaneelstokjes en laurier. Voeg er net zoveel water aan toe totdat de peertjes net onderstaan. Stoof de peertjes rustig gaar in ca. 1,5 uur. Haal de peertjes daarna uit het vocht en zet ze in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Doop de peertjes aan het steeltje in de chocolade en ‘paneer’ ze vervolgens met hazelnootjes.
Strooi er met behulp van een fijn zeefje de gemalen kaneel overheen.
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten + 90 minuten stooftijd
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Schil de stoofpeertjes en doe ze in een ruime pan samen met de suiker, rode wijn, sinaasappelschillen, kaneelstokjes en laurier. Voeg er net zoveel water aan toe totdat de peertjes net onderstaan. Stoof de peertjes rustig gaar in ca. 1,5 uur. Haal de peertjes daarna uit het vocht en zet ze in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Doop de peertjes aan het steeltje in de chocolade en ‘paneer’ ze vervolgens met hazelnootjes.
Strooi er met behulp van een fijn zeefje de gemalen kaneel overheen.