Maak eerst de bodem. Maal de dadels in een keukenmachine tot ze een plakkerige bal vormen. Haal uit de machine. Vermaal vervolgens de pecannoten in de machine tot fijne kruimels. Doe de dadels er weer bij, samen met de cacaopoeder en zout. Meng goed door elkaar. Druk dit mengsel in de ingevette springvorm. Zorg voor een egale bodem met een klein opstaand randje aan de zijkant. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen. Giet de geweekte cashewnoten af. Meng het citroensap, kokosolie, kokosmelk, ahornsiroop, cashewnoten, vanille-extract en kaneel in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een mooie homogene massa. Giet op de bodem en zet minstens 6 uur koud weg om op te stijven (in de vriezer kan ook, dan duurt het ca. 2 uur).
Schep voor het serveren flink wat sinaasappel fruitbeleg op de koude cashewcake.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maak eerst de bodem. Maal de dadels in een keukenmachine tot ze een plakkerige bal vormen. Haal uit de machine. Vermaal vervolgens de pecannoten in de machine tot fijne kruimels. Doe de dadels er weer bij, samen met de cacaopoeder en zout. Meng goed door elkaar. Druk dit mengsel in de ingevette springvorm. Zorg voor een egale bodem met een klein opstaand randje aan de zijkant. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen. Giet de geweekte cashewnoten af. Meng het citroensap, kokosolie, kokosmelk, ahornsiroop, cashewnoten, vanille-extract en kaneel in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een mooie homogene massa. Giet op de bodem en zet minstens 6 uur koud weg om op te stijven (in de vriezer kan ook, dan duurt het ca. 2 uur).
Schep voor het serveren flink wat sinaasappel fruitbeleg op de koude cashewcake.