Verwarm de kokosolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig maar niet bruin (± 5 minuten).
Voeg de stukjes tomaat toe en giet het tomatensap en de bouillon erbij. Roer door en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep glad met een staafmixer of in de blender.
Verhit de soep opnieuw en roer de rietsuiker, ketjap, azijn en sambal erdoor. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Schep het kippenvlees, de prei en de mie door de soep en warm nog even goed door tot de mie gaar is. Kiptip Bak of rooster een hele kip. Gebruik een deel van het vlees voor de soep (van de botten kun je de bouillon trekken) en maak van de rest een lekkere salade met mango.
Tips
Heb je weinig tijd? Gebruik 2 blikken gepelde tomaten in plaats van de verse. Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de kokosolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig maar niet bruin (± 5 minuten).
Voeg de stukjes tomaat toe en giet het tomatensap en de bouillon erbij. Roer door en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep glad met een staafmixer of in de blender.
Verhit de soep opnieuw en roer de rietsuiker, ketjap, azijn en sambal erdoor. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Schep het kippenvlees, de prei en de mie door de soep en warm nog even goed door tot de mie gaar is. Kiptip Bak of rooster een hele kip. Gebruik een deel van het vlees voor de soep (van de botten kun je de bouillon trekken) en maak van de rest een lekkere salade met mango.