Verhit 1 eetlepel (kokos)olie in een diepe pan. Fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook, chili, het paprikapoeder en het komijnpoeder een paar minuten.
Voeg nu de paprika en de wortel toe en bak een paar minuten mee.
Voeg nu de inhoud van de 2 blikken tomaten toe. Breek de tomaten in kleinere stukjes met een houten lepel.
Doe nu de tomatenpuree, de bonen, mais en flinke snuf zeezout erbij en laat dit zo’n 20-30 minuten op laag vuur pruttelen.
Voeg ten slotte de balsamico-azijn en de chocolade toe voor een extra rijke smaak. Roer het goed door en laat de chili nog 5 minuten pruttelen.
Serveer de chili met in plakjes gesneden avocado, tortilla chips en eventueel wat vers limoensap en gehakte koriander.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit 1 eetlepel (kokos)olie in een diepe pan. Fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook, chili, het paprikapoeder en het komijnpoeder een paar minuten.
Voeg nu de paprika en de wortel toe en bak een paar minuten mee.
Voeg nu de inhoud van de 2 blikken tomaten toe. Breek de tomaten in kleinere stukjes met een houten lepel.
Doe nu de tomatenpuree, de bonen, mais en flinke snuf zeezout erbij en laat dit zo’n 20-30 minuten op laag vuur pruttelen.
Voeg ten slotte de balsamico-azijn en de chocolade toe voor een extra rijke smaak. Roer het goed door en laat de chili nog 5 minuten pruttelen.
Serveer de chili met in plakjes gesneden avocado, tortilla chips en eventueel wat vers limoensap en gehakte koriander.