Kook de rijst zoals op de verpakking staat vermeld.
Verhit intussen de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui glazig in ca. 3 minuten. Bak daarna het gehakt mee tot het bruin en rul is. Voeg de paprika toe en bak ook even mee. Strooi de cayennepeper en de Mexicaanse kruiden erover en meng alles goed.
Schep de bonen en de tomatenblokjes inclusief sap door het gehaktmengsel. Laat 5 minuten pruttelen.
Voeg de plakjes rookworst en de peterselie toe (eventueel een beetje achterhouden voor op de rijst) en breng indien gewenst verder op smaak met zout en peper. Warm even door en serveer met de rijst.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de rijst zoals op de verpakking staat vermeld.
Verhit intussen de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui glazig in ca. 3 minuten. Bak daarna het gehakt mee tot het bruin en rul is. Voeg de paprika toe en bak ook even mee. Strooi de cayennepeper en de Mexicaanse kruiden erover en meng alles goed.
Schep de bonen en de tomatenblokjes inclusief sap door het gehaktmengsel. Laat 5 minuten pruttelen.
Voeg de plakjes rookworst en de peterselie toe (eventueel een beetje achterhouden voor op de rijst) en breng indien gewenst verder op smaak met zout en peper. Warm even door en serveer met de rijst.