Hak de chili chocolade fijn. Mix de boter en de suiker in een schaal. Voeg de eieren toe. Roer het zout en de melk erdoor, dan de gezeefde bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder. Voeg de chocolade toe en meng alles goed tot een glad beslag.
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 150°C).
Vul de papieren cakevormpjes voor ongeveer twee derde met het mengsel. Bak ze in ongeveer 25 min. gaar.
Voor het glazuur mix je de boter, de poedersuiker en het cacaopoeder met 3 theel. kokend water. Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie. Mix de gekoelde cacao door de botermix, gevolgd door de afgekoelde gesmolten chocolade. Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, kan het glazuur eroverheen gespoten of gestreken worden. Garneer de cupcakes met wat schaafsel van de witte chocolade met vanille.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Hak de chili chocolade fijn. Mix de boter en de suiker in een schaal. Voeg de eieren toe. Roer het zout en de melk erdoor, dan de gezeefde bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder. Voeg de chocolade toe en meng alles goed tot een glad beslag.
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 150°C).
Vul de papieren cakevormpjes voor ongeveer twee derde met het mengsel. Bak ze in ongeveer 25 min. gaar.
Voor het glazuur mix je de boter, de poedersuiker en het cacaopoeder met 3 theel. kokend water. Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie. Mix de gekoelde cacao door de botermix, gevolgd door de afgekoelde gesmolten chocolade. Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, kan het glazuur eroverheen gespoten of gestreken worden. Garneer de cupcakes met wat schaafsel van de witte chocolade met vanille.