Beboter de springvorm en bekleed met bakpapier. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, doe het snufje kaneel erbij en voeg al draaiend de gesmolten kokosolie toe. Schep de gehakte cashewnoten erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
Mix de mascarpone en de yoghurt met een mixer met de eieren, suiker, vanille-extract, zout en lemoncurd. Meng tot alle klontjes weg zijn en dan meteen stoppen. Wanneer je langer blijft kloppen, komt er te veel lucht in het mengsel en dan krijg je scheuren in de taart.
Leg twee vellen aluminiumfolie dwars op elkaar en pak de vorm aan de buitenkant hier goed mee in.
Stort de vulling in de vorm. Zet de taart in een hoge bakplaat. Vul deze tot 1/3 van de hoogte van de springvorm met water. Zet de taart 60 minuten in de oven (gaat de taart erg hard, zet hem dan de laatste 10 minuten op 160 °C).
Haal de taart uit de bain marie en laat afkoelen. Laat 4 à 5 uur opstijven in de koelkast. Langer mag ook.
GARNERING: Breng eerst een pan met water aan de kook voordat je met het konfijten begint. Kook de schijfjes 10 minuten in het water en giet dan af. Kook ze daarna nog 2 keer opnieuw 10 minuten in nieuw water.
Maak een suikersiroop door gelijke delen water en suiker aan de kook te brengen. Doe de sinaasappel schijfjes hierin en kook dit op laag vuur ongeveer 20-30 minuten. Draai het vuur dan uit, doe een deksel op de pan en laat het minimaal een uur staan.
Giet de sinaasappel schijfjes af. Laat afkoelen.
Versier de taart met de gekonfijte sinaasappel en garneer met de blauwe bessen en munt.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Beboter de springvorm en bekleed met bakpapier. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, doe het snufje kaneel erbij en voeg al draaiend de gesmolten kokosolie toe. Schep de gehakte cashewnoten erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
Mix de mascarpone en de yoghurt met een mixer met de eieren, suiker, vanille-extract, zout en lemoncurd. Meng tot alle klontjes weg zijn en dan meteen stoppen. Wanneer je langer blijft kloppen, komt er te veel lucht in het mengsel en dan krijg je scheuren in de taart.
Leg twee vellen aluminiumfolie dwars op elkaar en pak de vorm aan de buitenkant hier goed mee in.
Stort de vulling in de vorm. Zet de taart in een hoge bakplaat. Vul deze tot 1/3 van de hoogte van de springvorm met water. Zet de taart 60 minuten in de oven (gaat de taart erg hard, zet hem dan de laatste 10 minuten op 160 °C).
Haal de taart uit de bain marie en laat afkoelen. Laat 4 à 5 uur opstijven in de koelkast. Langer mag ook.
GARNERING: Breng eerst een pan met water aan de kook voordat je met het konfijten begint. Kook de schijfjes 10 minuten in het water en giet dan af. Kook ze daarna nog 2 keer opnieuw 10 minuten in nieuw water.
Maak een suikersiroop door gelijke delen water en suiker aan de kook te brengen. Doe de sinaasappel schijfjes hierin en kook dit op laag vuur ongeveer 20-30 minuten. Draai het vuur dan uit, doe een deksel op de pan en laat het minimaal een uur staan.
Giet de sinaasappel schijfjes af. Laat afkoelen.
Versier de taart met de gekonfijte sinaasappel en garneer met de blauwe bessen en munt.