Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze even staan zodat er wat vocht uittrekt. Dep de plakjes daarna droog en bestrijk ze dun met olie. Rooster ze in een grill- of bakpan in ca. 3 à 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schik de plakken vervolgens als carpaccio op 2 of 3 borden.
Meng voor de dressing de coconut aminos, sushi-azijn, knoflook, sesamzaad, limoensap en -rasp door elkaar en besprenkel de aubergine ermee.
Garneer met granaatappelpitjes en koriander.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze even staan zodat er wat vocht uittrekt. Dep de plakjes daarna droog en bestrijk ze dun met olie. Rooster ze in een grill- of bakpan in ca. 3 à 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schik de plakken vervolgens als carpaccio op 2 of 3 borden.
Meng voor de dressing de coconut aminos, sushi-azijn, knoflook, sesamzaad, limoensap en -rasp door elkaar en besprenkel de aubergine ermee.