Kook de capellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en houd warm.
Verhit wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg de oesterzwammen en de paddenstoelenmix toe aan de pan. Bak de paddenstoelen tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg de verse spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Roer goed door zodat de spinazie vermengd is met de paddenstoelen.
Rits de tijm takjes en voeg de blaadjes toe aan de pan. Rasp wat citroenschil boven de pan voor extra frisheid, pers daarna het sap uit de citroen en voeg toe aan het paddenstoelen mengsel.
Giet de haver cuisine en het water in de pan om een romige textuur toe te voegen aan het gerecht. Roer goed door en laat het geheel nog even sudderen.
Breng de saus op smaak met het bouillonblok, zout en peper.
Voeg de gekookte capellini toe aan de pan en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta volledig bedekt is met de paddenstoelen-spinaziesaus.
Serveer de capellini op borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Maak het gerecht af met een scheutje olijfolie, extra tijmblaadjes en zwarte peper.
Tips
Dit recept is gemaakt door de Vegetariërsbond.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Capellini met gebakken paddenstoelen, spinazie en tijm.
Voorbereiding
Kook de capellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en houd warm.
Verhit wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg de oesterzwammen en de paddenstoelenmix toe aan de pan. Bak de paddenstoelen tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg de verse spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Roer goed door zodat de spinazie vermengd is met de paddenstoelen.
Rits de tijm takjes en voeg de blaadjes toe aan de pan. Rasp wat citroenschil boven de pan voor extra frisheid, pers daarna het sap uit de citroen en voeg toe aan het paddenstoelen mengsel.
Giet de haver cuisine en het water in de pan om een romige textuur toe te voegen aan het gerecht. Roer goed door en laat het geheel nog even sudderen.
Breng de saus op smaak met het bouillonblok, zout en peper.
Voeg de gekookte capellini toe aan de pan en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta volledig bedekt is met de paddenstoelen-spinaziesaus.
Serveer de capellini op borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Maak het gerecht af met een scheutje olijfolie, extra tijmblaadjes en zwarte peper.