Verhit een grillpan, leg de plakjes brood erin en gril ze 2 minuten per kant tot ze mooie streepjes hebben. Wrijf het warme brood in met de snijkant van de knoflookteen.
Verhit de boter in een koekenpan. Voeg de blokjes pastinaak toe en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze in ca. 20 minuten gaar en goudbruin; af en toe omscheppen. Haal van het vuur en pureer, samen met de beide soorten olie, in een keukenmachine of met de staafmixer. Breng verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de pastinaakpuree over het brood en garneer met rucola/peterselie en Parmigiano Reggiano. Druppel er naar wens een beetje olijf- en/of truffelolie over.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit een grillpan, leg de plakjes brood erin en gril ze 2 minuten per kant tot ze mooie streepjes hebben. Wrijf het warme brood in met de snijkant van de knoflookteen.
Verhit de boter in een koekenpan. Voeg de blokjes pastinaak toe en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze in ca. 20 minuten gaar en goudbruin; af en toe omscheppen. Haal van het vuur en pureer, samen met de beide soorten olie, in een keukenmachine of met de staafmixer. Breng verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de pastinaakpuree over het brood en garneer met rucola/peterselie en Parmigiano Reggiano. Druppel er naar wens een beetje olijf- en/of truffelolie over.