Bak de tofu wokblokjes met de ui in de olie in een koekenpan op middelhoog vuur ca. 3-4 minuten tot de ui glazig is. Voeg alle specerijen en het zout toe en schep nog een minuutje om. Giet dan de kokosmelk en de passata erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 minuten zonder deksel rustig een beetje inkoken. Roer af en toe.
Meng intussen de sushi-azijn met de suiker en een beetje zout en peper. Giet over de komkommerplakjes en schep goed door. Laat even intrekken.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de butter not-chicken met de gekookte rijst en de zoetzure komkommer.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bak de tofu wokblokjes met de ui in de olie in een koekenpan op middelhoog vuur ca. 3-4 minuten tot de ui glazig is. Voeg alle specerijen en het zout toe en schep nog een minuutje om. Giet dan de kokosmelk en de passata erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 minuten zonder deksel rustig een beetje inkoken. Roer af en toe.
Meng intussen de sushi-azijn met de suiker en een beetje zout en peper. Giet over de komkommerplakjes en schep goed door. Laat even intrekken.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de butter not-chicken met de gekookte rijst en de zoetzure komkommer.