Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de blokjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Maal er zout en peper over en rooster ca. 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Maak intussen de dressing door de sushi-azijn, mosterd, poedersuiker en peterselie te mengen met een staafmixer. Voeg langzaam - druppelsgewijs - de olie toe met de staafmixer aan, zodat er een mooie dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de partjes tomaat, radijs en aardbei in een kom en besprenkel met ca. 5 eetlepels van de dressing, meng voorzichtig door elkaar en laat even marineren.
Scheur of snijd de burrata’s doormidden en leg de helften op 4 borden. Bestrooi met zout en peper. Leg de gemarineerde stukken tomaat, radijs en aardbei om de burrata heen. Garneer met waterkers en croutons. Drizzle er wat druppels balsamicocrème over. Serveer (eventueel) met de rest van de dressing of gebruik voor een andere salade.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Burrata met salade van waterkers, aardbei en tomaat
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de blokjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Maal er zout en peper over en rooster ca. 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Maak intussen de dressing door de sushi-azijn, mosterd, poedersuiker en peterselie te mengen met een staafmixer. Voeg langzaam - druppelsgewijs - de olie toe met de staafmixer aan, zodat er een mooie dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de partjes tomaat, radijs en aardbei in een kom en besprenkel met ca. 5 eetlepels van de dressing, meng voorzichtig door elkaar en laat even marineren.
Scheur of snijd de burrata’s doormidden en leg de helften op 4 borden. Bestrooi met zout en peper. Leg de gemarineerde stukken tomaat, radijs en aardbei om de burrata heen. Garneer met waterkers en croutons. Drizzle er wat druppels balsamicocrème over. Serveer (eventueel) met de rest van de dressing of gebruik voor een andere salade.