Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm en verdeel ze in een ovenschaal.
-
Besprenkel de pompoen met 1 el olijfolie, pers er een teentje knoflook boven en rooster in ca. 20 minuten gaar in de oven.
-
Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de boter erdoor.
-
Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.
-
Schep de pompoenstukjes, de kruiden, zongedroogde tomaatjes en het lijnzaad door de bulghur en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en citroensap. Bestrooi de salade met de pompoen- en zonnebloempitten.
Tips
Zoete groenten zoals wortel, paprika, pompoen, zoete aardappel en ui voegen een lekkere smaak toe aan hartige gerechten.
Dit recept is afkomstig uit het boek Salades! van Caplan.