Stap voor stap
Voorbereiding
-
Doe de uitgelekte jackfruit in een kom. Trek de stukken met 2 vorken uit elkaar zodat je de structuur krijgt van pulled chicken. Bestrooi met de boekweitbloem, zout en peper.
-
Smelt wat kokosolie in de pan en roerbak hierin de sjalotjes en de knoflook, met eventueel het pepertje, enkele minuten. Voeg de pulled jackfruit toe en roerbak nog een paar minuten
-
Roer de tomatenpuree erdoor en giet de groentebouillon erbij. Laat 5 minuten pruttelen, blijf regelmatig roeren. Voeg op het laatst de ontbijtkoek en gember toe. Laat 5 minuten staan zodat alle smaken goed kunnen vermengen.
Tips
Heerlijk op een knapperig broodje of over rijst. Of als pittige, ‘vlees’-saus bij een gezonde stamppot van aardappel, zoete bataat of knolraapjes met rauwe raapstelen.
Dit recept is ingezonden door Renée Bernardloeffen voor de kookwedstrijd 'Koken met Ekoplaza'.