Leg het haantje in een ovenschaal. Aan dit haantje zit niet veel vet. Het vlees is zeer stevig, smaakvol en puur, maar soms iets droog. Zorg er tijdens het braden voor dat de vleugel goed tegen het filetje aandrukt en braad het haantje eventueel de eerste 10 minuten met de borst naar beneden.
Meng de peterselie, tijm, tomaatjes en olijven met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Smeer het haantje goed in met dit mengsel en verdeel ook de knoflook en de citroen erover.
Braad het haantje 10 minuten op 200 graden, verlaag de temperatuur dan naar 160 graden en braad nog eens ±40 minuten bruin en gaar.
Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij het haantje.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg het haantje in een ovenschaal. Aan dit haantje zit niet veel vet. Het vlees is zeer stevig, smaakvol en puur, maar soms iets droog. Zorg er tijdens het braden voor dat de vleugel goed tegen het filetje aandrukt en braad het haantje eventueel de eerste 10 minuten met de borst naar beneden.
Meng de peterselie, tijm, tomaatjes en olijven met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Smeer het haantje goed in met dit mengsel en verdeel ook de knoflook en de citroen erover.
Braad het haantje 10 minuten op 200 graden, verlaag de temperatuur dan naar 160 graden en braad nog eens ±40 minuten bruin en gaar.
Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij het haantje.