Maal de broccoliroosjes fijn in de keukenmachine. Doe dit eventueel in delen. Roer er vervolgens met de hand het amandelmeel, de parmezaan, de eieren en versgemalen zout en peper door tot je een samenhangend geheel hebt.
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Verdeel het broccolideeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de vorm en druk goed aan. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de uien in 10 minuten lichtbruin en zacht.
Haal de vorm uit de oven en verdeel de gebakken uien over de bodem.
Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de gorgonzola, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien. Bak de taart in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Tips
Bereidingstijd: 60 minuten
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maal de broccoliroosjes fijn in de keukenmachine. Doe dit eventueel in delen. Roer er vervolgens met de hand het amandelmeel, de parmezaan, de eieren en versgemalen zout en peper door tot je een samenhangend geheel hebt.
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Verdeel het broccolideeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de vorm en druk goed aan. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de uien in 10 minuten lichtbruin en zacht.
Haal de vorm uit de oven en verdeel de gebakken uien over de bodem.
Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de gorgonzola, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien. Bak de taart in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar.