Meng voor de salade de pompoenblokjes met de olie en rooster in 15-20 minuten beetgaar. Voeg voor de laatste 5 minuten de oregano en het sesamzaad toe. Meng intussen de yoghurt met de harissa en zet opzij.
Maak met de staafmixer een gladde dressing (in hoge mengbeker) van alle dressing-ingrediënten. Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap en zout.
Hussel de rodekool met de appel, rode ui en chilipeper in een schaal. Meng de helft van de dressing erdoor.
Meng in een andere schaal de rijst en linzen met de groene kruiden, het overgebleven citroensap, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Schep op 4 borden. Verdeel de pompoenblokjes en de rodekoolsalade erover. Garneer met pompoenpitten.
Bak de broccoliburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer ze met de salade en geef de overgebleven dressing en de harissayoghurt er apart bij.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng voor de salade de pompoenblokjes met de olie en rooster in 15-20 minuten beetgaar. Voeg voor de laatste 5 minuten de oregano en het sesamzaad toe. Meng intussen de yoghurt met de harissa en zet opzij.
Maak met de staafmixer een gladde dressing (in hoge mengbeker) van alle dressing-ingrediënten. Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap en zout.
Hussel de rodekool met de appel, rode ui en chilipeper in een schaal. Meng de helft van de dressing erdoor.
Meng in een andere schaal de rijst en linzen met de groene kruiden, het overgebleven citroensap, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Schep op 4 borden. Verdeel de pompoenblokjes en de rodekoolsalade erover. Garneer met pompoenpitten.
Bak de broccoliburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer ze met de salade en geef de overgebleven dressing en de harissayoghurt er apart bij.