Meng bloem, zout, suiker en melk in de keukenmachine kort door elkaar. Voeg de gist toe, gevolgd door -terwijl de machine draait - één voor één de eieren (4 in totaal). Doe de boter erbij en laat de machine ca. 10 minuten kneden. Zet uit en laat ca. 10 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een rechthoek. Snijd er 3 gelijke lange banen van. Leg de deegbanen op een met bakpapier beklede bakplaat. Vlecht de banen tot een brioche; gebruik eventueel wat extra bloem om plakken te voorkomen.
Klop de eidooier los met een klein scheutje water en bestrijk de brioche hiermee. Strooi het amandelschaafsel erover. Bak de brioche in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat even afkoelen op een rooster en snijd er daarna mooie plakken ervan. Serveer met een dikke laag witte amandelpasta.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng bloem, zout, suiker en melk in de keukenmachine kort door elkaar. Voeg de gist toe, gevolgd door -terwijl de machine draait - één voor één de eieren (4 in totaal). Doe de boter erbij en laat de machine ca. 10 minuten kneden. Zet uit en laat ca. 10 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een rechthoek. Snijd er 3 gelijke lange banen van. Leg de deegbanen op een met bakpapier beklede bakplaat. Vlecht de banen tot een brioche; gebruik eventueel wat extra bloem om plakken te voorkomen.
Klop de eidooier los met een klein scheutje water en bestrijk de brioche hiermee. Strooi het amandelschaafsel erover. Bak de brioche in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat even afkoelen op een rooster en snijd er daarna mooie plakken ervan. Serveer met een dikke laag witte amandelpasta.