Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 200℃.
-
Meng het kikkererwtenmeel met 300 ml lauwwarm water, de olie, de edelgistvlokken en het zout en laat ca. 20 minuten rusten.
-
Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de paprika en oregano toe en bak een paar minuten mee. Doe de boerenkool erbij en bak kort mee tot het begint te slinken. Schep dan alles vanuit de pan door het kikkererwtenbeslag. Voeg versgemalen peper en de soya cuisine toe.
-
Vul een met bakpapier beklede quichevorm met het mengsel en leg de plakjes champignons en tomaat er bovenop.
-
Bak de quiche in ca. 25-30 minuten gaar. Besprenkel voor het serveren met een beetje olijfolie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter
Wijntip! Een niet alledaagse combinatie Boerenkool met Bordeaux. Alleen deze Bordeaux gemaakt van Merlot weet prima raad met de boerenkool en de champignons in de quiche.