Kook de boekweitramen volgens de instructies op de verpakking. Giet af en houd warm.
Maak een bouillon van 5 dl water en de Pad Thai bouillon blok.
Breng de roerbakreepjes op smaak met sriracha en eventueel wat zout. Meng dan met maïzena zodat ze een dun laagje krijgen, verwijder overtollige maïzena. Verhit wat olie in een pan, bak de reepjes rondom goudbruin en knapperig.
Snijd de paksoi in reepjes en de shiitake in plakjes.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepel olie en bak hier de shiitake in aan. Voeg de taugé en paksoi toe en bak kort mee.
Voeg als laatst de gekookte boekweitramen toe aan het groentemengsel en meng het goed door elkaar. Verdeel de ramen over een diep bord.
Verdeel de warme bouillon over de borden.
Rooster 2 eetlepels sesamzaad in een droge pan tot het lichtbruin en geurig is. Strooi geroosterd sesamzaad over de ramen. Snijd de bosui in ringetjes en strooi ze over het gerecht.
Druppel Sriracha-saus naar smaak over de ramen. Serveer met partjes limoen om naar eigen smaak toe te voegen.
Tips
Dit recept is gemaakt door de Vegetariërsbond.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Boekweitramen met roerbakreepjes, paksoi, shiitake en sesam
Voorbereiding
Kook de boekweitramen volgens de instructies op de verpakking. Giet af en houd warm.
Maak een bouillon van 5 dl water en de Pad Thai bouillon blok.
Breng de roerbakreepjes op smaak met sriracha en eventueel wat zout. Meng dan met maïzena zodat ze een dun laagje krijgen, verwijder overtollige maïzena. Verhit wat olie in een pan, bak de reepjes rondom goudbruin en knapperig.
Snijd de paksoi in reepjes en de shiitake in plakjes.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepel olie en bak hier de shiitake in aan. Voeg de taugé en paksoi toe en bak kort mee.
Voeg als laatst de gekookte boekweitramen toe aan het groentemengsel en meng het goed door elkaar. Verdeel de ramen over een diep bord.
Verdeel de warme bouillon over de borden.
Rooster 2 eetlepels sesamzaad in een droge pan tot het lichtbruin en geurig is. Strooi geroosterd sesamzaad over de ramen. Snijd de bosui in ringetjes en strooi ze over het gerecht.
Druppel Sriracha-saus naar smaak over de ramen. Serveer met partjes limoen om naar eigen smaak toe te voegen.