Stap voor stap
Voorbereiding
-
Snijd de broccoli in roosjes, de paksoi in reepjes en de shii-takes in plakjes
-
Laat de tofu uitlekken, dep droog met keukenpapier en snijd in kleine blokjes
-
Maak de dressing door alle ingrediënten in een blender (of het aanzetstuk van een staafmixer) en 2 eetlepels water te combineren en te mixen totdat er een romige dressing is ontstaan. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden naar wens toe.
-
Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Vang, wanneer ze gaar zijn, 1 klein kopje van het kookwater op en spoel de noodles vervolgens af met koud water.
-
Verwarm een (droge) pan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin; zet dit apart tot later. Doe nu 1 theelepel kokosolie in de koekenpan en bak hier de tofu goudbruin en gaar in, zet de tofu even aan de kant tot later.
-
Wok vervolgens de broccoli en shii-takes in 1 theelepel kokosolie totdat de broccoli beetgaar is en de shii-takes goudbruin zijn. Pers dan het teentje knoflook er boven uit en voeg de reepjes pak-soi toe. Roerbak totdat de paksoi een beetje geslonken is en draai dan het vuur uit. Voeg dan de miso-amandelsaus, het kopje kookwater, de tofu blokjes en de noodles aan de groenten toe en mix alles goed door elkaar. Verwarm desgewenst nog even.
-
Garneer de noodles met de geschaafde amandelen en serveer er partjes limoen bij.
Tips
• Behoefte aan extra eiwitten? Ook lekker met een gekookt eitje erbij.
• Notenvrij? Gebruik dan tahin in plaats van amandelpasta en kokoschips in plaats van amandelschaafsel.